ر

نگاهی آسیب شناسانه به عزاداری محرم در شهر مود

شاید برای خود مودی ها نیز سوال برانگیز باشد که چگونه شش هیئت عزاداری در یک شهر کوچک شکل گرفته است ؟ آیا این خوب است یا بد؟

رشد سالانه هیئت عزاداری به نوعی گروه گرایی و قبیله گرایی در این شهر دامن زده است که اگر چه تعداد بیشتری از سلیقه ها و دیدگاهها را پوشش میدهد و بر کمیت عزادران می افزاید اما گاه به رقابت های ناصحیح و حتی مشاجرات می انجامد که ممکن است در دیگر مسایل شهر نیز اثرات نامطلوب خود را در طول سال نشان دهد و این در شأن مود نیست.

چگونه است که در شهری چون زنجان باید همگرایی و وحدت به زیباترین وجه در حسینیه اعظم این شهر چشم همگان را خیره سازد اما در شهر بسیار کوچک چون مود هر سال باید بر طبل تفرقه و گروه گرایی کوفته شود.

جای یک مدیریت هوشمند بر جهت دهی فعالیت های عزاداری خالی ست ، کدامین نهاد باید بر تعمیق جریان عزاداری و تبیین اندیشه و استدلال در این مهد علم و هنر همت گمارد؟!

مگر ما داعیه هژمونی فرهنگی و علمی نداریم !؟رخنمون ها و مصداق ها ی این ادعا کجاست ؟!

راه افتادن هیئت ها در کوچه ها ، خیابان ها ، در منازل و قبور برای دریافت نذورات، در هم آمیختگی سرسام آور صدای بلندگوها ،سنج ها ، طبل ها و… جریان نامطلوب و قشری نگری از عزاداری ست است که سالهاست بر چهره فرهنگ غنی این شهر و نیز فرهنگ معناگرای عاشورا خراش می اندازد و هیچ کس چاره ای نمی اندیشد .

مطالب مرتبط  برگزاری جلسه توجیهی وام قرض الحسنه بنیاد علوی در شهر مود

ذبح غیر بهداشتی و گاه غم انگیز گوسفندان در مقابل چشم کودکان و زنان در کوی و برزن و راه افتادن دستجات نه چندان منظم ، برای دریافت این نذورات که از عمق جریان عزاداری می کاهد به سادگی میتواند مدیریت شود بی آنکه تاثیری بر کمیت نذورات داشته باشد و در این راستا الگوی شهرهای دیگر قابل بررسی است.

تبدیل لحظات ناب عزاداری در شبهای تاسوعا و عاشورا در منظر صدها میهمان غیر مودی به عرصه دریافت نذورات ،به نظر می رسد ضعیف ترین راه ممکن برای جلب کمک ها و نذورات است در حالی که میتوان به روشهای ساده تر همه آن کمک ها را از یک یا چند نفر جذب نمود و حرمت و وجاهت عزاداری و جایگاه فرهنگی مود را نیز حفظ کرد.

در سال گذشته عصر عاشورا را میهمان شهر خوسف بودم ،جلوه های زیبایی از همگرایی و اتحاد را در کنار مراسم منحصر به فرد “بیل زنی” مشاهده نمودم که سبکی خاص و تامل برانگیز از عزاداری را به نام خود ثبت نموده است، چرا ما نباید طراحی و برنامه ریزی دقیق تر در این خصوص داشته باشیم .

جریان عزاداری و محرم در مود نیاز به طراحی های هوشمندانه دارد .مجریان و گردانندگان مراسم باید انسان هایی فرهیخته و صاحب نظر باشند .رقابت ها باید جایش را به رفاقت ها بدهند و همه مسوولین هییت ها باید به فلسفه عزاداری و حفظ جایگاه فرهنگی مود وفادار و ملتزم باشند.

البته در چند سال اخیر اقدامات مثبتی انجام شده است از جمله ساماندهی نسبتا مطلوب عزاداری در حسینیه جامع و نماز ظهر جمعه و… که جای سپاسگزاری دارد اما بی تردید کافی نیست و بازنگری های اساسی و خیرخواهانه در این خصوص لازم است.

مطالب مرتبط  در دیدار بخشدار مود با خبرنگار پایگاه خبری مود نیوز مطرح شد

محمد رضا حسینی مود

برای امتیاز دادن به این نوشته کلیک نمایید
[مجموع: 0 میانگین: 0]

درباره‌ی مدیرسایت

I.m Developer & CEO MoodCity.Ir ;)

همچنین ببینید

رکسانا مهرجو

کسب مدال طلای رکسانا مهرجو در مسابقات خراسان رضوی

کسب مدال طلای رکسانا مهرجو در مسابقات استعدادیابی نونهالان استان خراسان رضوی – رده سنی …

اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها